Εις απάντησιν της από 25/06/2019 δημοσιεύσεως εις τα Άττικα Νέα της Καλλιόπης Σουφλή.

Αγαπητή κυρία Καλλιόπη

Διάβασα μετά προσοχής το δημοσίευμά σου για εμένα στα Άττικα Νέα και σε ευχαριστώ πολύ από καρδιάς.

Θέλω δε να πιστέψεις ότι σε ευχαριστώ εξίσου και για τις δυσμενείς παρατηρήσεις σου, διότι έτσι ενημερώθηκα ότι κάθε γεγονός δεν το βλέπουν όλοι οι άνθρωποι από την ίδια πλευρά και μου έδωσες την ευκαιρία να δω τις πράξεις μου και από μια άλλη πλευρά, ώστε να προσπαθήσω να οδηγήσω και αυτές προς την ορθήν κατεύθυνσιν.

Σε παρακαλώ όμως εσύ, και όσοι με κατακρίνουν στα σχόλιά τους, να δείτε, αν μπορείτε, τα ίδια πράγματα και από τη δική μου πλευρά και μετά να βγάλετε την τελική σας γνώμη.

Το 1948, μόλις ορκίστηκα ανθυπολοχαγός στη σχολή Ευελπίδων, μου έδωσαν φύλλο πορείας για το 507 Τ.Π., που ήτο στον Πεντάλοφο, κοντά στο Γράμμο. Μετά λίγες ημέρες άρχισαν οι πολύ θανατηφόρες και βάρβαρες επιχειρήσεις του Γράμμου. Εκεί έζησα και είδα με τα μάτια μου, ότι τον πόλεμο εκείνον τον οργάνωσαν και διοικούσαν οι Σύμμαχοι του Βενιζέλου « ΑΓΓΛΟΙ» με τους Αξιωματικούς των, που είχε τοποθετήσει η κυβέρνησής μας στις Διοικήσεις των Μονάδων μας, αυτούς τους ονομάζαμε Άγγλους συνδέσμους,στο βιβλίο μου «Ενημέρωσις»  γράφω, αυτό το όνομα είχαν «Οι κατακτηταί μας» και εκείνοι, έδιδαν τα σχέδια επιχειρήσεων στο στρατό μας και οι πολιτικοί καθοδηγηταί του ΕΑΜ που ήτο σε όλες τις ανταρτικές Μονάδες έδιδαν διαταγές στους Καπεταναίους των Ανταρτών. Και ρύθμιζαν τις μάχες έτσι που να σκοτώνονται πολλά παλικάρια και από τις δύο πλευρές και τελικά νικητής να μην υπάρχει ώστε ο πόλεμος να συνεχίζεται χρόνια για να εξοντώσουν όλα τα δραστήρια στοιχεία των Ελλήνων.

Γιατί σας κούρασα με όλα αυτά; Διότι τότε ορκίστηκα στο αίμα των παλικαριών που θυσιάστηκαν και το αίμα της Μάνας μου που σκότωσαν οι ΕΑΜίτες κάτω από απάνθρωπα βασανιστήρια και δεν είχε ακόμα στεγνώσει και το δικό μου αίμα που τραυματίστηκα , 13/08/1948 κοντά στις Αρένες του Γράμμου, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς πόνον και θλίψιν, ούτε προσωπικόν συμφέρον δια να πληροφορήσω τους Έλληνες, την Αλήθεια εκείνου του πολέμου και να βοηθήσω να ελευθερωθούμε. Στο πόλεμο αυτό έσωσα από πραγματική εκτέλεση πολλούς Αντάρτες νέα παιδιά, διότι έγραφα όλους τους αιχμαλώτους του λόχου μου, ως αυθορμήτως παρουσιασθέντες και βάσει νόμου, έμειναν φυλακή 3 με 4 μήνες και μετά ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι τους έγραφαν, ως συλληφθέντας στη μάχη και αυτούς τους εκτελούσαν τα στρατοδικεία όλους, και με προσωπικές μου επεμβάσεις προς τρίτους που είναι πολλές έσωσα πολλές δεκάδες αιχμαλώτους. Οι ευχές αυτών και των παιδιών τους είναι που με κρατούν 94 χρόνια ακμαιότατον προς όλα και, με σώας τας φρένας.

Στην προσπάθειά μου αυτή να ξυπνήσω τους Έλληνες και να αγωνισθούν να Ελευθερωθούμε άκουσα πολλές κριτικές που πολλοί με κατηγορούν, ότι κουράζουμε άδικα  ο λαός μας έχει εκφυλισθεί και δεν επανέρχεται, κ.λ.π… Απαντώː Είμαστε ο λαός με τα καλλίτερα ανθρώπινα αισθήματα, γιαυτό αναπτύξαμε ανθρωπιστικό πολιτισμό και πρέπει με κάθε θυσία να τον σώσουμε, από βέβαια καταστροφή σήμερα.

Βάσει αυτής της αρχής έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις και πλησιάζω ανθρώπους παραστρατεμένους και ανθρώπους αμφιβόλου θέσεως και προσπαθώ να τους ενημερώσω για όλα για να τους φέρω στην αγκαλιά του Ελληνισμού. Βεβαίως δεν επιτυγχάνω πάντοτε. Μερικές φορές όμως επιτυγχάνω και επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος συνεχίζω, αδιαφορώντας αν μερικοί θερμόαιμοι που θέλουν να κάνω παρέα μόνο με δεδομένους Έλληνες μόνο, με κατακρίνουν. Τι να κάνω τους πεπλανημένους, να τους αφήσουμε στα χέρια των εχθρών μας; Και αυτό για μένα είναι προδοσία. Έκανα τρεις συναντήσεις με την ΜΠΙΤΑΚΟΥ- ούτε αυτή μίλησε για το κόμμα μου, ούτε εγώ για το δικό της. Οι συναντήσεις μας είχαν ένα προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ώστε αν διαπιστώσουμε ότι συμφωνούμε να συνεργασθούμε στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό μερικοί το παρεξήγησαν βλέποντας το από άλλη σκοπιά, γιαυτό και αναγκάστηκα να γράψω τόσα πολλά, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι όλα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Ο Πρόεδρος

Της «ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ»

Γ. Αϋφαντής

About Author

Connect with Me: