Άμεση οικονομική ενίσχυση για τους μη έχοντες

2022-03-01

Η εντεκάχρονη μνημονιακή περίοδος σε συνάρτηση με την μεγάλη περίοδο των lock down έχουν εξανεμίσει τις αποταμιεύσεις των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων στην πατρίδα μας ενώ αντίστοιχα έχουν αυξήσει και τα χρέη των δύο ανωτέρων κύριων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση που βιώνει τόσο η χώρα αλλά και όλος ο κόσμος αλλά και την γεωπολιτική αναταραχή που είναι σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε ούτε την χρονική διάρκειά της, ούτε και το μέγεθός της φαίνεται στον ορίζοντα να έρχεται μια επισιτιστική κρίση που ειδικά για μια χώρα οικονομικά ευάλωτη όπως η Ελλάδα θα είναι τρομερό χτύπημα για τον λαό της.

Οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα έχουν και ανταπόδοση από την πλευρά της χωρίς ακόμα να έχουν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων στην χώρα μας, ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε ξένες πολυεθνικές. Αυτό σημαίνει ότι σε μια επισιτιστική κρίση αυτές θα εφοδιάσουν πρώτα τις δικές τους χώρες και μετά την δική μας. Επίσης η αύξηση των τιμών των προϊόντων θα οδηγήσει τα αποθέματα των εμπορευμάτων εκεί που θα μπορούν να πωληθούν σε μεγαλύτερες τιμές κάτι που δεν ευνοεί το αδύναμο βαλάντιο του ελληνικού λαού.

Ο Μητσοτάκης, όλοι γνωρίζαμε ότι ανήκει στην αντιλαϊκή δεξιά. Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες η κυβέρνηση με την ανοχή των βουλευτών της Ν.Δ. συνεχίζει να στερεί το εισόδημα για χιλιάδες υγειονομικούς μόνο και μόνο για λόγους εκδίκησης. Στις ιδιαίτερες όμως συνθήκες που όλοι θα βιώσουμε, αυτό είναι έγκλημα πολέμου και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί.

"Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου". Ακόμα και ο Χριστός που ήταν Θεός τίμησε την μητέρα του που ήταν άνθρωπος! Ο Μητσοτάκης ενώ η παραλλαγή "όμικρον" εξαφανίζεται και συνεπώς δεν υπάρχει και λόγος επιβολής του προστίμου, συνεχίζει να στερεί ακόμα και από τους συνταξιούχους των 350 ευρώ, τα 100 ευρώ. Και επειδή αυτή η εντολή είναι η μόνη εντολή που έχει ανταπόδοση σε αυτή την ζωή, ο Μητσοτάκης θα πάρει την ανταπόδοσή του γι'΄ αυτή του την πράξη και σε αυτή την ζωή. Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και για τους βουλευτές της Ν.Δ. που στηρίζουν τέτοιες απάνθρωπες πολιτικές. Πλέον η Ν.Δ. μετατράπηκε από αντιλαϊκή δεξιά σε απάνθρωπη δεξιά!
 
Προβλέποντας όλα όσα έρχονται, προτείνουμε στην κυβέρνηση σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη που εμφανίζεται να χορηγήσει ένα σοβαρό οικονομικό βοήθημα σε όλες τις οικογένειες που στερούνται του απαραίτητου εισοδήματος για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα απαραιτήτως αναγκαίο απόθεμα τροφίμων για κάθε ενδεχόμενο. Καλύτερα ο λαός να έχει και ας μη τα χρειαστεί παρά να τα χρειαστεί και να μην έχει. Ή όπως λέει και η λαϊκή σοφία "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε".

Γραφείο Τύπου "Εθνεγερσίας"