Δημοκρατία εναντίον νεοφασισμού

2022-09-09

Η Ελλάδα σήμερα δεν χρειάζεται μια πολιτική επανάσταση. Απαιτείται μια πνευματική επανάσταση που θα φέρει νέα πολιτικά ήθη και θα μας απαλλάξει από τον νεοφασισμό. Οι πολιτικές επαναστάσεις και υποκινούμενες είναι, αλλά και η ιστορία έδειξε ότι οδηγούν σε χειρότερες καταστάσεις.

Δεν απέτυχε η δημοκρατία, ούτε πήραμε την κάτω βόλτα επειδή δεν ήταν καλό το σύνταγμα της χώρας, με τις όποιες αδυναμίες του. Απλά δεν έχουμε δημοκρατία! Σήμερα, έχουμε μια μετάλλαξη του ναζισμού και του φασισμού με τη μορφή του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Και όπως ο μεταλλαγμένος ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον αρχικό έτσι και ο νεοναζισμός και ο νεοφασισμός, ως μετάλλαξη του παλαιοναζισμού και του παλαιοφασισμού, είναι ασυγκρίτως πιο επικίνδυνοι διότι φοράνε το ένδυμα της δημοκρατίας και με τον τρόπο αυτό παραπλανούν τα "δημοκρατικά αντισώματα". Ο παλαιοφασισμός με τη μορφή του εθνικοσοσιαλισμού, του επιτρέπεται να υπάρχει για δύο μόνο λόγους: πρώτον, για να χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα σε εθνικές καταστροφές αλλά και ως όργανο των νεοταξιτών στην υλοποίηση των σχεδίων τους. Π.χ. τα νεοφασιστικά τάγματα στην Ουκρανία. Και δεύτερον, για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τον πραγματικό κίνδυνο που είναι ο νεοφασισμός. Όπως είπε και ο Τσώρτσιλ: «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες»!

Σε κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει τους εξωγήινους να μπαίνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να το καταλαμβάνουν με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζεις εάν πρόκειται για άνθρωπο ή για εξωγήινο. Ακριβώς αυτό έχει πάθει σήμερα και η δημοκρατία μας, έχει καταληφθεί από νεοφασίστες που δηλώνουν δημοκράτες. Και εφόσον αυτοί δηλώνουν ότι είναι δημοκράτες, οι πραγματικοί δημοκράτες πρέπει να είναι υποταγμένοι, βουβοί και άβουλοι αλλιώς χαρακτηρίζονται από αυτούς φασίστες. Και όχι μόνο. Λοιδορούνται, συκοφαντούνται, διώκονται, εξοντώνονται.

Ο ναζισμός χρησιμοποίησε την προπαγάνδα και την στρατιωτική ισχύ. Σήμερα ο νεοναζισμός χρησιμοποιεί πάλι την προπαγάνδα αλλά σε μια ολοκληρωτική μορφή γιατί χρησιμοποιεί κάθε μέσο και μέθοδο για να ελέγξει και να καθοδηγήσει απόλυτα τον άνθρωπο αλλά αντικατέστησε και την στρατιωτική ισχύ με την οικονομική. Η στρατιωτική δύναμη χρησιμοποιείται όπου χρειαστεί ως το τελευταίο μέσο επιβολής του ισχυρού προς τον αδύναμο αντίπαλο.

Η Ελλάδα ως η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και νίκησε τον παλαιοφασισμό έχει χρέος να νικήσει και τον νεοφασισμό και θα το κάνει επαναφέροντας τις αξίες της δημοκρατίας στην πατρίδα μας αλλά και σ' όλο τον κόσμο. 


ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
MSc IN TAX CONSULTANCY AND BUSINESS LEGISLATION
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ"