Κατάσταση πολιορκίας!… Μετά τα μνημόνια η «πανδημία» και αμέσως οι συνεχείς ανατιμήσεις. Ο ρόλος της βίαιης «κλιματικής μετάβασης» στο επερχόμενο χάος. Υπάρχει λύση;

2021-12-05

Προσπαθούμε εδώ και καιρό να αιτιολογήσουμε την ανησυχητική απάθεια της κοινωνίας μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν και κυρίως σε αυτά που έρχονται. Γιατί δεν μπορεί. Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το χάος, κάπου στοχεύουν!

Μια κοινωνία που παρουσιάζει μαζική άνοια και αλτσχάιμερ, με θυμικό χρυσόψαρου. Μια κοινωνία δίχως οράματα, στόχους, ελπίδα, αξίες και κυρίως μια νέα γενιά να βυθίζεται στο άγνωστο και να λείπει η βάρκα που θα οδηγήσει την ελπίδα.

Μια κοινωνία που πάντα στα δύσκολα ήξερε να αντιστέκεται και τώρα θυμίζει τον στίχο του Μαγιακόφσκι «...εξευτελιστικός και βασανιστικός θάνατος»!

Μια κοινωνία που πέρασε από την ψυχοφθόρα και οικονομικά δύσκολη έως καταστροφική μνημονιακή εποχή, έρχεται τώρα αντιμέτωπη με την «πανδημία». Δεν έχει σημασία αν ο «ιός» είναι παρασκευασμένος σε βιολογικό εργαστήριο και αν οι πλασιέ της σύριγγας είναι άνθρωποι των πολυεθνικών φαρμάκου. Σημασία έχει πως το πρόβλημα υπάρχει.

Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε και πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, αλλά λέμε όχι μαζικά στην υγειονομική δικτατορία. Όχι στο υποχρεωτικό «τσίμπημα». Όχι στις απειλές, στην σπίλωση κάθε αντίθετης άποψης και στις καταδιώξεις. Όχι και στους αρχιερείς που έφτασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν πιστούς και ιερείς. Η Εκκλησία δεν είναι περιουσία των αρχιερέων, δηλαδή της μάνας τους και της γιαγιάς τους. Τον λόγο έχει η ελεύθερη επιστήμη και όχι η μόνη άποψη της πληρωμένης επιστήμης, που πολιτικοποίησε ένα ιατρικό γεγονός!

Η αλήθεια είναι φιμωμένη και αλυσοδεμένη χειροπόδαρα. Η δικαιοσύνη είναι διορισμένη από την πολιτική ηγεσία και άρα δεν λειτουργεί όσο θα έπρεπε ελεύθερα. Πόσο ελεύθερα λειτουργεί π.χ. όταν αποφασίζουν ότι οι πετσοκομμένες συντάξεις του λαού είναι συνταγματικές και τυχόν δικές τους περικοπές αντισυνταγματικές; Όταν κρίνουν νόμιμες τις περικοπές των μνημονίων!

Πόσο σοβαρό είναι το πολιτικό σύστημα, όταν αυτοί και τα «τσιράκια» τους έχουν το ακαταδίωκτο για όλες τις ατιμίες που διαπράττουν; Siemens, Novartis, λίστα Λαγκάρντ...! Δεν έφτανε το ακαταδίωκτο με το νόμο «περί ευθύνης υπουργών», τώρα το ακαταδίωκτο νομοθετήθηκε για κάθε «υπηρέτη» σε όλη αυτή την κορωνοϋστερία, με τη σύριγγα να κυνηγάει τον καθένα!

Είναι να μην απορείς με όλα αυτά; Μας κατάστρεψαν τα μνημόνια, ήρθε η «πανδημία» και τώρα οι συνεχείς ανατιμήσεις! Οι τιμές τρέχουν με ταχύτητα αστραπής και η κυβέρνηση δίνει ασπιρίνες με επιδοτήσεις στο πετρέλαιο και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Γιατί όμως ανέβηκαν οι τιμές; Η κυριότερη αιτία είναι η «κλιματική μετάβαση» χωρίς μελέτη και εντελώς ξαφνικά! Ο πράσινος πληθωρισμός που έφερε αυτή η αμελέτητη πολιτική, έχει καταστροφικές συνέπειες. Και σε όλα αυτά, η «πληροφόρηση» ψάλλει μονότονα όσα επιτρέψει η λίστα Πέτσα.

Για να περάσουμε και στο πιο καυτό ζητούμενο, που είναι το «ενεργειακό». Είναι το σημείο που καίει παγκόσμια, αλλά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε με τεχνητό, βίαιο και περίεργο τρόπο, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού!

Η Ελλάδα ήταν σχεδόν αυτάρκης σε ενεργειακό επίπεδο και ξαφνικά βρέθηκε να εισάγει 75% - 80% ηλεκτρική ενέργεια! Είχε ορυκτά καύσιμα και ιδίως άνθρακα. Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά δεν είναι λύση. Εισαγόμενη ξεπερασμένη τεχνολογία, που εξυπηρετεί κυρίως την γερμανική εξαγωγική βιομηχανία και ντόπιους εργολάβους. Οι περισσότερες χώρες ξαναγυρίζουν στον λιγνίτη. Εδώ γιατί αυτή η εμμονή να σφραγίσουν οι λιγνιτικές μονάδες;

Η άλλη περίπτωση για την ενέργεια είναι το φυσικό αέριο, το οποίο όμως εισάγουμε. Ήδη η Γερμανία απείλησε τις ΗΠΑ, πως αν δημιουργήσουν πρόβλημα με το φυσικό αέριο που εισάγουν από τη Ρωσία, αυτό θα είναι αιτία πολέμου μεταξύ Γερμανίας-ΗΠΑ! Πρόβλημα όντως στην Ευρώπη υπάρχει. Καθυστερεί η έγκριση λειτουργίας της Nord Streem 2, η διαμάχη μεταξύ Λευκορωσίας - Πολωνίας, όπως και η διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας. Δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη, όταν εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Για την Ελλάδα ακόμη πιο δύσκολη, όταν εξαρτάται κατά 80% από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και οι αγωγοί κατά 60% διέρχονται από την Τουρκία.

Η Ελλάδα μια λύση μόνο έχει. Να λειτουργήσει άμεσα τις λιγνιτικές μονάδες σε πρώτη φάση και αμέσως να ξεκινήσει την εξόρυξη φυσικού αερίου από την δική της ΑΟΖ. Η απόφαση είναι πολιτική και χρειάζεται ηγέτη υψηλών προδιαγραφών!

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος