Πάσχα ἱερὸν ἡμῖν σήμερον ἀναδέδεικται

2023-04-08

Ως Γνωστόν, το Πάσχα προς το οποίο οδεύουμε, οι χριστιανοί της Ελλάδας και όλου του κόσμου, είναι πέρασμα από την σκλαβιά της αμαρτίας, στην ελευθερία της Θείας χάρης και του αγιασμού. Ως γνωστόν το πέρασμα αυτό γίνεται με τον προσωπικό αγώνα και την έμπρακτη συμμετοχή του καθενός στους κόπους τους κινδύνους και την σταύρωση Του τελικά Νικητή και Αναστημένου Χριστού. Ο κάθε χριστιανός αποφασίζει να παλέψει εναντίον του κακού και υπέρ του καλού. γίνεται μιμητής του Χριστού και των αγίων. Μέσα στην καρδιά τους δεν βρήκε τόπο να σταθεί το κακό γιατί αγάπησαν το καλό. Το κακό το μίσησαν με όλη τους την δύναμη. Στην συνέχεια πολέμησαν το κακό στον κόσμο και συγκρούστηκαν με τους κακούς κοσμικούς και θρησκευτικούς άρχοντες οι οποίοι έκαναν το κακό οι ίδιοι και το διέδιδαν στους υπηκόους τους με την εξουσία που είχαν και τους νόμους που επέβαλαν.

Αυτήν ακριβώς η σκλαβιά στην αμαρτία είναι το πνευματικό κέντρο και η πηγή από την οποία πηγάζουν και οι άλλες σκλαβιές που βασανίζουν την ανθρωπότητα. Από την αμαρτία σκοτίζονται όλοι οι κακοποιοί που πέρασαν από την ανθρωπότητα και όσοι πρόκειται να έρθουν. Η αμαρτία τρέφει το κακό που αυξάνει στον κόσμο και γεννάει τύραννους και δικτάτορες.

Η αμαρτία η αδικία και το ψέμα βρίσκονται πίσω και από την οικονομική σκλαβιά των τοκογλύφων η οποία ρημάζει τώρα την πατρίδα μας. Σατανικοί άνθρωποι εργάστηκαν καταχθόνια, για να εγκαταστήσουν την παγκόσμια οικονομική δικτατορία του παγκόσμιου τοκογλυφικού τραπεζικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η επικράτηση αυτού του συστήματος σημαίνει για τους λαούς του κόσμου, φτώχεια, εξαθλίωση, υποδούλωση και εξόντωση.

Η αμαρτία η αδικία και το ψέμα βρίσκονται πίσω από τους πολιτικούς άρχοντες που εξαπάτησαν τον λαό και παρέδωσαν την εθνική ασυλία στους διεθνείς τοκογλύφους. Ο λαός τους έδωσε εντολή να προφυλάξουν την ζωή και τα συμφέροντά του από κάθε κίνδυνο και αυτοί προστάτευσαν τα συμφέροντα των τραπεζών και του διεθνούς κεφαλαίου. Ο λαός στενάζει από την φτώχεια και την εξαθλίωση που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης υπέρ των δανειστών και κατά του λαού. Οι δανειστές πλουτίζουν καταστρέφοντας την κοινωνία.

Το κακό λοιπόν, τα πάθη, ενεργούν και σήμερα. Η φιλαρχία και η φιλαργυρία των ασυνείδητων κυβερνόντων κάνει για τον λαό τον βίο αβίωτο.

Δεν είναι μόνο αυτό βέβαια που χαρακτηρίζει την εποχή μας, ως μια εποχή παγκόσμιας δικτατορίας. Δεν είναι μόνο η παγκόσμια οικονομική δικτατορία. Είναι και η παγκόσμια υγειονομική δικτατορία. Ο λαός υποχρεώθηκε, εξαναγκάστηκε με φυλακίσεις και πρόστιμα να υποστεί υγειονομικές πράξεις, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε, έβλαψαν την σωματική του υγεία και του αφαίρεσαν την ελευθερία. Το δικαίωμα στην σωματική ακεραιότητα και την βιολογική ζωή επλήγη άμεσα από την ίδια την κυβέρνηση. Το δικαίωμα της ελευθερίας του ατόμου να επιλέγει τις ιατρικές πράξεις που ενεργούνται επάνω στο σώμα του αφαιρέθηκε, δήθεν στο όνομα του συνολικού καλού. Στην πραγματικότητα όμως αφαιρέθηκε η ελευθερία του συνόλου. Το σύνολο αναγκάστηκε από τον νόμο να υποταχτεί στην επικρατούσα άποψη μιας μερίδας του επιστημονικού ιατρικού κόσμου, που επικράτησε όχι σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά σε διοικητικό επίπεδο, ενώ μια άλλη πολυπληθής και επιστημονικά καταξιωμένη μερίδα ειδικών φιμώθηκε και διώχτηκε. Δηλαδή η κυβέρνηση θυσίασε την ατομική ελευθερία, για να προστατέψει τι; Τα στοιχεία που τελικά φτάνουν στην δημοσιότητα παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις αποδεικνύουν ότι καμιά ωφέλεια δεν προέκυψε για το σύνολο των ανθρώπων από όσα το σύνολο υποχρεώθηκε και εξαναγκάστηκε να κάνει. Μόνο βλάβη. Βλάβη στην υγεία, βλάβη στην ελευθερία. Η οικονομία έτσι και αλλιώς είναι τελειωμένη υπόθεση.

Δε θα κουράσουμε τον αναγνώστη με τον μακρύ κατάλογο της κατάχρησης εξουσίας που γίνεται και τα φονικά αποτελέσματά της για τον λαό. Αυτά τα δυο που σημειώσαμε παραπάνω είναι αρκετά. Είναι αρκετά για να υπενθυμίσουν στον σύγχρονο Χριστιανό ότι είναι σκλάβος ενός αντίχριστου πολιτικού οικονομικού κατεστημένου.

Μαζί όμως με αυτήν την υπενθύμιση είναι αναγκαία και μια άλλη. Η υπενθύμιση της προσωπικής συμμετοχής του καθενός στον αγώνα για την απελευθέρωση από αυτήν την αντίχριστη και εγκληματική παγκόσμια σκλαβιά που σαφώς σκιαγραφήθηκε από το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο και το παγκόσμιο υγειονομικό πείραμα. Όσοι πιστεύουν στον Χριστό δε μπορούν να δέχονται αυτούς τους εκβιασμούς. Προσβάλλεται η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία. Αυτά είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Καλούνται λοιπόν οι πιστοί να αγωνιστούν αυτόν τον καλό αγώνα για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Για να γιορτάσουμε το Πάσχα από τους εκβιασμούς της παγκόσμιας δικτατορίας στην ελευθερία και την δικαιοσύνη του Χριστού.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι αόριστος και αφηρημένος. Οι κυβερνήτες που διέταξαν τους νόμιμους εκβιασμούς έχουν όνομα και θα ζητήσουν από τον λαό ψήφο στις εκλογές που έρχονται. Ας συμμετέχει λοιπόν ο καθένας στην εκλογή άλλων ανθρώπων. Ας αναλάβει την προσωπική του ευθύνη για όσα γίνονται και για όσα πεθαίνει. Ας κάνει την προσωπική του επιλογή με την ψήφο του. Τα εξωκοινοβουλευτικά αντισυστημικά κόμματα υπάρχουν. Το κάλεσμα υπάρχει.

Τα παθήματα ήταν αρκετά για να κατανοήσουμε την σοβαρότητα και κρισιμότητα των περιστάσεων. Θα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί σοβαρά σε ποιον δίνει με την ψήφο του το δικαίωμα να κυβερνά. Θα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί τους εκβιασμούς που θα ακολουθήσουν αν τώρα δεν προσέξει.

Η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ σας δίνει την διαφορετική επιλογή για αλλαγή των πραγμάτων προς το καλό. Για το πέρασμα από την σκλαβιά στην ελευθερία. Την επιλογή της αποτίναξης αυτής της δουλικής υποταγής στον ζυγό τω εκβιασμών. Την επιλογή για μια διαφορετική πολιτική προσηλωμένη στην αυτάρκεια και αυτονομία των εθνικών κρατών απέναντι στους εκβιασμούς υπερεθνικών συντεχνιακών συμφερόντων.

Καλή υπόλοιπο Σαρακοστής, καλό Πάσχα!

Χρίστος Τσικούρας

Θεολόγος

Υπεύθυνος Τομέα  Παιδείας "Εθνεγερσίας"