Ο σχεδιασμός και η κατάρτιση του πολιτικού προγράμματος γίνονται παίρνοντας υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση της χώρας, την οικονομική, πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση τόσο του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται όσο και του γειτονικού περιβάλλοντος, την εκτιμηθείσα μελλοντική κατάσταση και ταυτόχρονα ενσωματώνει ένα όραμα για την πατρίδα .

Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει χαράξει ένα δρόμο ή το ορθότερο της έχουν χαράξει ένα δρόμο πάνω στον οποίο βαδίζει. Ας δούμε το δρόμο που διαβαίνουμε και ας αναρωτηθούμε που άραγε θα βρισκόμαστε σε 20 χρόνια από σήμερα ως έθνος και ως χώρα;

Εμείς ως "Εθνεγερσία" βλέπουμε ότι συνεχίζοντας τον σημερινό δρόμο οδεύουμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση του ελληνικού έθνους και της πατρίδας. Απαιτείται επομένως να αλλάξουμε το συντομότερο δυνατό την πορεία μας.

Τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός μας: Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, η οικονομική ανασυγκρότηση  και η ανασύσταση της ελληνορθόδοξης παιδείας.

Για να χαράξει η πατρίδα μας νέα πορεία θα πρέπει επίσης να κλείσει τις εκκρεμότητες με το παρελθόν. Με το ισχύον σύνταγμα το οποίο είναι διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολιτικοοικονομικής ελίτ που εδώ και δεκαετίες λυμαίνεται την χώρα δεν μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνει η απαιτούμενη κάθαρση που χρειάζεται για να ανασάνει η πατρίδα μας. Επιπλέον θα πρέπει να προστεθούν στο σύνταγμα νέες δικλίδες που θα αποτρέψουν στο μέλλον προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας της χώρας και του ελληνικού λαού, όπως π.χ. οι απαγορεύσεις:  της λειτουργίας ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας, της κατάργησης του φυσικού χρήματος, της χρήσης ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, της ανθρώπινης χρήσης βιοτσίπ ή νανοτσίπ, της αθέμητης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, της απαγόρευσης υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων και του ηλεκτρονικού φακελώματος των ανθρώπων. Απαιτείται επομένως συντακτική εθνοσυνέλευση και νέο σύνταγμα.

Προγραμματικές θέσεις:

1. Ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας

Η εθνική κυριαρχία μπορεί να ανακτηθεί μόνο με ένα τρόπο, που είναι η έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλος τρόπος για να την ανακτήσουμε, δεν υπάρχει. Επομένως η "Εθνεγερσία" ξεκάθαρα θα ακολουθήσει τον δρόμο της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

2. Εθνική Άμυνα

α) Ο κεντρικός στύλος που στηρίζει μια χώρα που θέλει να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη στο σημερινό παγκόσμιο γεωπολιτικό τοπίο είναι μια ισχυρή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Άμεση προτεραιότητα είναι ο επανασχεδιασμός της και η ενίσχυσή της σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, για να ανταποκριθεί στις σημερινές και μελλοντικές γεωπολιτικές και οικονομικές ανάγκες και συνθήκες η οποία θα τεθεί υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού. Θα υπάρξει διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της πέραν των άλλων και με δυο νέα τμήματα που θα ασχολούνται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. 

β) Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. 

γ) Αλλαγή του αμυντικού δόγματος της χώρας από την άμυνα στην επίθεση που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Η Κύπρος όχι μόνο δεν κείται μακράν αλλά είναι ένα με μας!

δ) Εκδίωξη του συνόλου των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την πατρίδα μας. Το θέμα αυτό θα προβλεφθεί και στο νέο σύνταγμα της χώρας.  

ε) Οι πολιτικές του εγχώριου πολιτικού συστήματος τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διαταράξει την ισορροπία ισχύος στην περιοχή μας και επομένως είναι άμεση προτεραιότητα αυτή να επανέλθει το συντομότερο δυνατό. Για τον σκοπό αυτό θα αποκτηθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά και τα οποία θα παραχθούν με συμπαραγωγή στη χώρα μας με στόχο την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής και πρωτοποριακής ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας για την κάλυψη του συνόλου των στρατιωτικών μας αναγκών. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και μικρές και φτωχές χώρες του κόσμου να έχουν κάνει σπουδαία βήματα στον τομέα αυτό και η Ελλάδα να συνεχίζει να εξάγει επιστήμονες και να εισάγει οπλικά συστήματα και προϊόντα στηρίζοντας της ξένες βιομηχανίες. Η χώρα από πελάτης θα γίνει παραγωγός.

στ) Καθορισμός υπεύθυνου κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε επίπεδο υφυπουργού.

3. Δημόσια ασφάλεια

 Η Δημόσια Ασφάλεια θα αναμορφωθεί πλήρως με επαρκή τήρηση της Δημοσίας τάξεως αλλά και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτό θα συμβάλουν η νέα οργάνωση, το κλείσιμο των συνόρων, η απέλαση όλων των εγκληματικών στοιχείων, το νέο σωφρονιστικό σύστημα, η αυστηροποίηση των ποινών, η έλεγχος της εγκληματικότητας των Ρομά, η ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας σε ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα, και η εξάλειψη της διαφθοράς . 

Η εγκληματικότητα κάθε μορφής θα παταχθεί εντελώς. Η μάστιγα της εποχής, τα ναρκωτικά που εξοντώνει την νεολαία μας, θα εξαλειφθεί. Η ασφάλεια και η ηρεμία θα επανέλθει σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά και περιοχή σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αυτό αποτελεί δέσμευση. Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ασφαλής χώρα του πλανήτη.

Τα ΜΑΤ θα καταργηθούν αφού όπως απέδειξε η μέχρι σήμερα δράση τους, χρησιμοποιήθηκαν από το εγχώριο σύστημα εξουσίας μόνο για την καταστολή της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών. 

4. Εξωτερική πολιτική

α) Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχε εξωτερική πολιτική γιατί ήταν μια ελεγχόμενη χώρα, ένα προτεκτοράτο που απλά συναινούσε στις αποφάσεις της Δύσης και εφάρμοζε τις εντολές που έπαιρνε. Κάποια ψήγματα διαφοροποίησης ήταν περισσότερο αποτέλεσμα ελάχιστων προσωπικών πολιτικών αντιδράσεων, παρά μιας συγκροτημένης εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Η λειτουργία της πατρίδας ως ανεξάρτητης, απαιτεί την εκ θεμελίων δημιουργία μιας φιλοσοφίας εθνικής στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής και για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί τάχιστα Συμβούλιο Εθνικής στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

"Η Ελλάδα είναι παρούσα, έχει λόγο, διεκδικεί και δεν ξεχνά". Αυτή θα είναι η κεντρική γραμμή της νέας εθνικής στρατηγικής πολιτικής.

β) H Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και θα μεταβληθεί σε μια γεωπολιτικά ανεξάρτητη χώρα (με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις), χωρίς ξένες βάσεις και μακριά από διεθνείς στρατιωτικές συμμαχίες ούτως ώστε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο Ανατολής και Δύσεως, Ευρώπης και Αφρικής για να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει και που έχει ιστορική υποχρέωση να παίξει στον σύγχρονο κόσμο.

γ) Επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Δεν αναγνωρίζουμε τις συμφωνίες καθορισμού Α.Ο.Ζ. με Ιταλία και Αίγυπτο γιατί είναι επιβλαβείς και άδικες για την χώρα μας. Προχωράμε σε μονομερή ανακήρυξη του συνόλου της ελληνικής Α.Ο.Ζ οριοθετώντας την με βάση την μέση γραμμή προς όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε.

δ) Ειδικότερα: 

- Δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία και θα ακυρώσουμε την συμφωνία των Πρεσπών που δημιουργεί αυτονομιστικές και διαμελιστικές τάσεις.

- Θα αποτρέψουμε ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν ως λύση του Κυπριακού, που είναι θέμα παράνομης εισβολής και κατοχής ενώ δεν ξεχνάμε τον σκοπό του αγώνα των παλληκαριών της ΕΟΚΑ.

- Δεν ξεχνάμε την Βόρεια Ήπειρο και τους Έλληνες κατοίκους της. 

- Αλλαγή της πολιτικής μοιρασιάς του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου που προωθούν κάποιοι κύκλοι και μέσα στη χώρα μας. Καμιά υποχώρηση στις τουρκικές διεκδικήσεις. 

- Συνεργασία με τις δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην παγκόσμια δικτατορία.   

5. Δημόσια Διοίκηση

Η βασική αιτία της κακής κατάστασης της δημόσιας διοίκησης ήταν η κομματοκρατία που μαζί με τον συμπορευόμενο κομματικό συνδικαλισμό δημιούργησαν ένα κομματικό και πελατειακό κράτος. Το κράτος αυτό δεν διορθώνεται με "μερεμέτια". Γι' αυτό θα χτιστεί από την αρχή σε σωστές βάσεις με σχεδιασμό για μια εκατονταετία.

Χρειάζεται νέος χωροταξικός σχεδιασμός. Τι χρειαζόμαστε και που το χρειαζόμαστε. Ανάλογα με τον σχεδιασμό που θα προκύψει από τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες θα δημιουργηθούν «πάρκα δημοσίων υπηρεσιών» όπου θα είναι συγκεντρωμένες οι δημόσιες υπηρεσίες ανά περιφέρεια, πόλη κ.λπ.

Η υλικοτεχνική υποδομή που θα απαιτηθεί, θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή για να πετύχουμε τη δημιουργία μιας μικρής, ικανής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης. Π.χ. σε μια φρεγάτα που είναι επιχειρησιακή με 100 άτομα προσωπικό εάν το μειώσουμε σε εξήντα άτομα, αυτόματα η φρεγάτα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Εφόσον θέλουμε να μειώσουμε το πλήρωμα θα πρέπει να ναυπηγήσουμε μια νέα που θα έχει σχεδιαστεί να είναι πλήρως επιχειρησιακή με εξήντα άτομα πλήρωμα.

Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα στο δημόσιο, σχεδιασμένο από ελληνικά μυαλά για τις ελληνικές ανάγκες και για κάθε υπηρεσία το οποίο θα είναι διασυνδεμένο μεταξύ του.

Όσον αφορά το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών θα καταργηθεί σε βάθος χρόνου η μονιμότητα, με αρχή τις νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Αυτό είναι και θέμα ίσης αντιμετώπισης ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Για να γίνει όμως αυτό και να λειτουργήσει στην πράξη χρειάζεται η κατάλληλη παιδεία, η οποία θα καλλιεργηθεί αλλά θέλει χρόνο για να αποδώσει, διαφορετικά το εγχείρημα θα αποτύχει και θα οδηγηθούμε σε παλιές "αμαρτωλές" καταστάσεις.

Η ύπαρξη αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα είναι προϋπόθεση για την αναβάθμισή του και την σωστή λειτουργία του. Οποιοσδήποτε λαμβάνει δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο και να αξιολογείται, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας των Σπουδών (Quality Assurance Agency - QAA) στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς η αξιολόγηση είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται κατά την είσοδο των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Η λειτουργία της αξιολόγησης ως κύριο σκοπό έχει την πρόληψη παρά τη διόρθωση. Σήμερα η αξιολόγηση έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο επίπεδο που υπάρχουν ψυχομετρικά τεστ που αντικαθιστούν ακόμα και την προσωπική συνέντευξη.

Θα ενισχυθεί ο ρόλος του Α.Σ.Ε.Π. γιατί η πράξη απέδειξε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω αυτού είναι πολύ καλύτεροι σε όλους τους τομείς από τους αντίστοιχους οι οποίοι είχαν εισέλθει στις δημόσιες υπηρεσίες με κομματικά κριτήρια. Για λόγους λειτουργικής και αποτελεσματικής Διοίκησης αλλά και για να προλαμβάνονται και να αποτρέπονται φαινόμενα διαφθοράς θα απαγορευτεί στους υπαλλήλους να κατέχουν διευθυντικές θέσεις στον τόπο κατοικίας τους.

Θα διαμορφωθεί ειδικό μισθολόγιο για κάθε υπουργείο. Μετατάξεις και αποσπάσεις θα απαγορευτούν εκτός εξαιρετικών προϋποθέσεων.

Εξάλειψη της γραφειοκρατίας! Η μεγαλύτερη πηγή γραφειοκρατίας είναι η ελληνική βουλή που παράγει νόμους με τέτοιους ρυθμούς που δεν μπορούν πλέον ούτε οι αρμόδιοι επιστήμονες να τους παρακολουθήσουν. Χρειάζεται κωδικοποίηση και απλοποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας και μακροπρόθεσμη σταθερότητα αυτής.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ιδίως νέοι τα χρόνια των μνημονίων έχουν φύγει στο εξωτερικό για εργασία. Όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν ένα απάνθρωπο ελληνικό φορολογικό γραφειοκρατικό σύστημα που τους υποχρεώνει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες όσον αφορά τη φορολογική τους κατοικία. Τέτοιες πονηρές και γραφειοκρατικές πρακτικές που έχει επιβάλει το εγχώριο υποταγμένο πολιτικό σύστημα θα εξαφανιστούν! Η έννοια της φορολογικής κατοικίας θα πάψει να υφίσταται. Στην Ελλάδα θα φορολογούνται τα εισοδήματα που δημιουργούνται στην επικράτεια της ανεξάρτητα που κατοικεί κάποιος. Εισοδήματα που έχουν παραχθεί στην αλλοδαπή εφόσον έχουν φορολογηθεί εκεί δεν θα φορολογούνται ξανά στην Ελλάδα. Πονηρές πρακτικές που είναι συνήθεις στην Ελλάδα και που εφαρμόζονται από το εγχώριο πολιτικό σύστημα με σκοπό να αρπάξουν τα οικονομικά διαθέσιμα των πολιτών θα εξαλειφθούν. 

6. Οικονομική ανασύνταξη και ανάπτυξη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία ισχυρής Εθνικής Οικονομίας είναι η ύπαρξη ισχυρού κράτους. (Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση).

Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος είχε κατανοήσει ότι ισχυρό κράτος μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εάν περιοριστεί η δύναμη των πλουσίων.

Απαιτείται:

α) Δημιουργία Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ισχυρού και ανεξάρτητου ελληνικού κράτους με ένα ισχυρό εθνικό νόμισμα.

β) Κρατικοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών, αναδιοργάνωση και ισχυροποίησή τους για να καταστούν ικανές να ανταποκριθούν στο εθνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Χωρίς ισχυρές τράπεζες, με ειδίκευση στους οικονομικούς τομείς δραστηριοποίησής τους δεν μπορεί να υλοποιηθεί οποιοδήποτε πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης. Επειδή μέσα από αυτές θα περάσει σχεδόν το σύνολο της νομισματικής ρευστότητας, το κεντρικό μήνυμα θα είναι: "ούτε μια νομισματική μονάδα να μην πάει χαμένη".

γ) Κρατικοποίηση των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας της χώρας. Χωρίς έλεγχο των τηλεπικοινωνιών και των ενεργειακών πηγών δεν μπορεί να πραγματωθεί το όραμα μιας ανεξάρτητης και οικονομικά ισχυρής Ελλάδας.

δ) Διάσωση και ανάπτυξη του συνόλου της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, δηλαδή τόσο των τριών μεγάλων ναυπηγείων, όσο και των μικρότερων που βρίσκονται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος αλλά και οπουδήποτε στην επικράτεια, με πρόγραμμα και σε σωστές βάσεις για την μακροπρόθεσμη λειτουργεία του κλάδου. 

ε) Άμεση έναρξη εκμετάλλευσης των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσα στην ελληνική επικράτεια και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία δεν χρειάζεται ανακήρυξη, έχει την ίδια έκταση με την ΑΟΖ και περίπου τα ίδια δικαιώματα, με στόχο σε πρώτη φάση την 100% κάλυψη των εγχώριων ενεργειακών αναγκών. 

στ) Απαίτηση επιστροφής του κατοχικού δανείου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας καθώς και την καταβολή εκ μέρους της πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές και τα θύματα που προκάλεσε στη χώρα μας. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία θα εξεταστούν σε βάθος για διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ιταλία και την Βουλγαρία. 

ζ) Διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την με δόλιο τρόπο οικονομική καταστροφή που έφεραν στην χώρα μας. Επίσης διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Κίνα και όλους όσους χρηματοδότησαν το βιολογικό εργαστήριο της Ουχάν για την καταστροφή που υπέστη η χώρα από τον covid-19. 

η) Μονομερής διαγραφή του δημοσίου χρέους το οποίο ανήκει στην κατηγορία του επαχθούς χρέους και ιδιαίτερα των κρατικών δανείων που με δόλιο τρόπο και σε συνεργασία των ξένων οικονομικών συμφερόντων με τα εγχώρια όργανά τους, μετέτρεψαν το ιδιωτικό χρέος σε κρατικό και από υπαγόμενο σε ελληνικό δίκαιο σε αγγλικό.

θα) Άμεσο πάγωμα των πλειστηριασμών και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με σκοπό όλοι οι Έλληνες πολίτες να εισέλθουν και πάλι στην αγορά εργασίας και την παραγωγική δραστηριότητα προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης.

θβ) Θα διορθωθεί η αδικία και η εξαπάτηση των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

θγ) Επίσης θα διορθωθεί η εξαπάτηση των δανειοληπτών με την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των δανείων. Έτσι θα διαγραφούν οι τόκοι της επιμήκυνσης των στεγαστικών και λοιπών δανείων επειδή αυτοί οφείλονται στην πολιτική των μνημονίων που υιοθέτησαν οι εγχώριες κυβερνήσεις και δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες. Π.χ. ένας δανειολήπτης που είχε πάρει στεγαστικό δάνειο διάρκειας εξόφλησης 30 ετών και μετέβαλε την εξόφληση του στα 40 έτη το συνολικό ποσό των τόκων που θα καταβάλει δεν πρόκειται να αυξηθεί αλλά και όσοι από αυτούς τους επιπλέον τόκους έχουν πληρωθεί θα επιστραφούν.

θδ) Θα διορθωθεί η αδικία με το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να τα διαφημίζει ως τα πιο ασφαλή και να προσκαλεί τους Έλληνες πολίτες να αγοράσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και στην συνέχεια να τους εξαπατά κουρεύοντάς τα και να κλέβει ουσιαστικά τις καταθέσεις των πολιτών.

ι) Για να επιτευχθεί το μέγιστο οικονομικό όφελος για το κοινωνικό σύνολο απαιτείται η ύπαρξη, η συνύπαρξη, η σύμπραξη και η συνεργασία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Στην σημερινή παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, η μηχανή των κρατικών οικονομιών είναι ο ιδιωτικός τους τομέας. Και αν παρομοιάσουμε την οικονομία με ένα αυτοκίνητο, η μηχανή του είναι ο ιδιωτικός τομέας και το τιμόνι, οι ταχύτητες και τα πετάλια ο δημόσιος τομέας. Όσο πιο ισχυρή είναι η μηχανή τόσο πιο γρήγορα θα τρέξει το αυτοκίνητο. Αλλά χωρίς τιμόνι και φρένο θα βγει εκτός δρόμου στην πρώτη στροφή.

Επομένως ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι ο ιδιωτικός τομέας. Παλαιότερα ακούγονταν απόψεις όπως «αφήστε τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί». Σήμερα ο εναπομένων ιδιωτικός τομέας είναι πολύ μικρός και πολύ αδύναμος να σηκώσει την Ελλάδα από μόνος του. Ο τελευταίος με κεντρικό σχεδιασμό θα ξαναδημιουργηθεί σε σωστές αναπτυξιακές βάσεις ενώ ο δημόσιος τομέας πέρα από κάποιους στρατηγικούς οικονομικούς τομείς θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον σχεδιασμό, την εποπτεία, τον έλεγχο και την διαμόρφωση όλων των υποδομών και των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία μιας ελεύθερης οικονομίας. Οι κρατικές επιχειρήσεις όπου υπάρξουν θα πάψουν να έχουν την μορφή κομματικών επιχειρήσεων για την κάλυψη πελατειακών αναγκών αλλά θα λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.

Οικονομική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και τις ελληνικές επενδύσεις. Το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο έχει μετατραπεί από παραγωγικό σε τυχοδιωκτικό και κερδοσκοπικό. Επωφελείς για την ανάπτυξη της χώρας ξένες άμεσες επενδύσεις μπορούμε να έχουμε αξιοποιώντας τα δίκτυα του απόδημου ελληνισμού αλλά και δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες με ξένες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η οικονομική και επενδυτική φιλοσοφία του νέου δυναμικού και εξειδικευμένου ελληνικού τραπεζικού συστήματος που θα δημιουργηθεί, θα βρεθεί σε αντίθεση με θεσμούς όπως το χρηματιστήριο που αντί για την παραγωγή προάγουν το εύκολο κέρδος και για αυτό τον λόγο το τελευταίο θα καταργηθεί. Όποιος επιχειρηματίας θέλει να βγάλει κέρδος, θα αγωνιστεί.

Στο ίδιο πνεύμα σε μια χώρα που θα αναπτύσσεται ταχέως δεν έχουν θέση επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια, και μηχανήματα. Δεν μπορεί το ίδιο το κράτος αντί να διαμορφώνει παραγωγική συνείδηση στους Έλληνες πολίτες να τους κάνει αντιπαραγωγικούς εθίζοντάς τους στον τζόγο. Αυτές θα απαγορευτούν.

ια) Ο ελληνικός ιδιωτικός μεταποιητικός τομέας θα ξαναδημιουργηθεί. Από την εποχή της αποβιομηχάνισης θα περάσουμε στην εποχή της εκβιομηχάνισης. Είναι ένας τομέας που μαζί με τον πρωτογενή τομέα μπορούν να καλύψουν το σύνολο της ανεργίας. Η χώρα όμως θα προχωρήσει τόσο στην δημιουργία βαριάς βιομηχανίας όσο και στην δημιουργία επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

ιβ) Για να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας, μεταξύ άλλων απαιτείται σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον που προϋποθέτει εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το κράτος θα πρέπει να πάψει να έχει τον ρόλο του "άρπαγα τελώνη" αλλά του σωστού διαχειριστή της οικονομικής συνεισφοράς των πολιτών και των επιχειρήσεων στο κοινό ταμείο για την εξασφάλιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

ιγ) Η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα υποστηριχτεί με μια τεράστια μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας π.χ. ενιαίος συντελεστής Φ.Π.Α. 12%, μεγάλη μείωση στο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μεγάλη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κ.λπ. Επίσης θα καταργηθούν τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας και με αυτά εξαντλείται η υποχρέωσή τους για τη χρήση των ελληνικών δρόμων.

ιδ) Η παραγωγική ανασύνταξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αποτελεί ζωτική εθνική ανάγκη. Σύνθημά μας: "Ο πρώτος που δικαιούται να φάει ψωμί είναι ο κτηνοτρόφος"!

Θα υπάρξει εκ νέου σχεδιασμός και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με σκοπό την υποκατάσταση των εισαγωγών, την κάλυψη του συνόλου των εγχώριων αναγκών αλλά και την καθιέρωση των προϊόντων του ελληνικού πρωτογενούς τομέα και των ελληνικών τροφίμων ως των κορυφαίων ποιοτικά στον κόσμο. Λόγω και των φυσικών συνθηκών παραγωγής που προσφέρει το πλεονεκτικό κλίμα της χώρας μας, επιβάλλεται τα ελληνικά τρόφιμα να γίνουν τα πρώτα από άποψη ποιότητας και διατροφικής αξίας στον κόσμο.

Θα απαγορευτεί η δραστηριοποίηση ξένων αλυσίδων τροφίμων στην χώρα μας για την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών από την κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων χαμηλής ποιότητας αλλά και θα επιδιωχθεί η δημιουργία ελληνικών αλυσίδων τροφίμων σε φιλικές χώρες για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την κάλυψη ενός μέρους των διατροφικών αναγκών τους με ελληνικά τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Θα θεσμοθετηθεί ειδική νομοθεσία που θα θέτει υψηλές προδιαγραφές και κανόνες για τα εισαγόμενα τρόφιμα με σκοπό την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

ιε) Για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας θα απαιτηθεί η υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που θα χαράξει και θα αλλάξει συνολικά την μορφή της Ελλάδας.

ιστ) Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με μισθούς και συντάξεις που έχουν καταντήσει χαρτζιλίκι. Απαιτείται η εξίσωση προς τα πάνω των αμοιβών των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και γιατί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει καλύτερες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα πράγμα που θα τον βοηθήσει να έχει μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία.

Η πλήρης απασχόληση θα επανέλθει και θα θεσπιστεί για εργαζομένους και συνταξιούχους ως 13ος μισθός, το δώρο διακοπών.

Οι κατώτερες συντάξεις θα διαμορφωθούν στο ποσό που θα επιτρέπει στους συνταξιούχους να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση στον κόπο που έχουν κάνει στην ζωή τους.

7. Έρευνα

Για να καλύψουμε το τεχνολογικό χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τα προηγμένα κράτη του κόσμου θα αυξήσουμε τα κονδύλια για την έρευνα και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου στα πρότυπα του Riken της Ιαπωνίας.

8. Ελληνική οικογένεια

Τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση έχουν δομικά κλονίσει την ελληνική οικογένεια που αποτελεί το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Επειδή οι επιπτώσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι γνωστά στον κρατικό μηχανισμό, κλιμάκια από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα επισκεφθούν το κάθε ελληνικό σπίτι για να καταγράψουν τα προβλήματα και να μπορέσουν αυτά να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους. Υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που περνάνε δύσκολα και δεν το γνωρίζει κανείς. Δεν θα τους εγκαταλείψουμε. Ούτε ένας Έλληνας πολίτης, ούτε μια οικογένεια δεν θα μείνει χωρίς την κρατική βοήθεια και θαλπωρή.

9. Δημογραφικό ζήτημα.

Η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού μέσω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των γεννήσεων ελληνοπαίδων είναι η πρώτη προτεραιότητα για την "Εθνεγερσία". Για το σκοπό αυτό θα θεσπιστεί κάθε αναγκαίο μέτρο, όπως π.χ. η οικονομική ενίσχυση για το τρίτο και το τέταρτο παιδί και ούτω καθεξής αλλά και η απονομή τιμητικού μεταλλίου σε κάθε Ελληνίδα μητέρα που θα κάνει το πέμπτο παιδί για την προσφορά της στην πατρίδα και στο έθνος. Και οπωσδήποτε θα ποινικοποιηθούν οι εκτρώσεις. Αυτό το τερατώδες και συνεχές έγκλημα της δολοφονίας αγέννητων παιδιών που συντελείται στην πατρίδα μας θα σταματήσει.

10. Μεταναστευτικό ζήτημα

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Θεού είναι η τάξη. Ο Θεός θέλει τα διάφορα έθνη να ζουν το καθένα στην δική του πατρίδα. Είναι επομένως φυσικό αυτοί οι λίγοι που ελέγχουν και διοικούν τον κόσμο για την εγκαθίδρυση της δικής τους παντοδυναμίας πάνω στη γη να θέλουν την κυριάρχηση της αταξίας. Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι και η παράνομη μετακίνηση ανθρώπων από τις χώρες τους μέσα από οργανωμένα δίκτυα λαθροδιακινητών, σε άλλες χώρες. Σε όλες τις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές τους δημιουργούν τις προφάσεις. Π.χ. οι άνθρωποι φεύγουν από τις εστίες τους γιατί υπάρχει πόλεμος! Δεν αναφέρουν όμως ότι αυτοί οι ισχυροί και παντοκράτορες δημιούργησαν τον πόλεμο!

Η πατρίδα μας είναι το σπίτι όλων τον Ελλήνων. Και όπως η προσωπική μας κατοικία είναι άβατο και ακόμα και η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς δικαστική παρέμβαση, έτσι και η πατρίδα είναι ένα άβατο και κανείς δεν μπορεί παράνομα να εισέλθει σε αυτήν.

Όπως όμως είπε δημόσια κάποιος από τους εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων: "εμείς βάζουμε στις θέσεις εξουσίας όλων των κρατών του κόσμου τα δικά μας παιδιά"!

Και τα "δικά τους παιδιά" αν και έπρεπε να πράξουν όσα το σύνταγμα και οι νόμοι προστάζουν, φυλάσσοντας τα σύνορα της χώρας, αυτά αντιθέτως παρανόμως τα άνοιξαν.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Σαμαρά άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία. Στη συνέχεια επί Σημίτη δόθηκαν παράνομα μέσα από κυκλώματα που δρούσαν στις πρεσβείες χαρτιά για να εισέλθουν νόμιμα στην χώρα χιλιάδες εγκληματικά στοιχεία από το πρώην ανατολικό μπλοκ που δεν είχαν ελληνικό αίμα. Καμιά σχέση με τους Έλληνες ομογενείς. Επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και υπουργίας Παυλόπουλου ο τελευταίος ευχαριστούσε τους παράνομους που επέλεξαν να έρθουν να ζήσουν μαζί μας. Επί των ημερών του περίπου 200.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Να μην ξεχάσουμε και το ξήλωμα των ναρκοπεδίων με εντολή της Μπακογιάννη για να μπορούν να εισέρχονται με ασφάλεια! Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τις ευχαριστίες στους παράνομους μετανάστες περάσαμε στις προσκλήσεις για να λιάζονται αυτοί στα νησιά μας σπάζοντας όλα τα ρεκόρ παράνομα εισερχόμενων στη χώρα μας! Και φυσικά η Ν.Τ.Π. δημιούργησε νέους θεσμούς που θα βοηθούσαν το όλο εγχείρημα όπως οι Μ.Κ.Ο., οργάνωσε νομικές ομάδες υποστήριξης, το χρηματοδότησε και φυσικά χρησιμοποίησε τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της και τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. για διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος μέσα από την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις. Με το να μην φυλάγει όμως τα σύνορα το εγχώριο πολιτικό σύστημα επέτρεψε να δημιουργηθεί και να πλουτήσει από το εμπόριο ψυχών ένα σύστημα λαθροδιακινητών αφού 8 - 10 χιλιάδες ευρώ ήταν η ταρίφα που εισέπραττε από κάθε μετανάστη για την παράνομη μεταφορά του. Ήταν επίσης υπεύθυνο για την απώλεια εκατοντάδων ψυχών που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου. Επίσης διέπραξε προδοσία γιατί δια της απραξίας του και της συμμετοχής τους επέτρεψε στην εχθρική χώρα Τουρκία να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό εις βάρος της πατρίδας μας.

Ως κυβέρνηση θα υλοποιήσουμε τα κάτωθι:    

α) Κλείσιμο των συνόρων και άμεση επιστροφή κάθε παράνομα εισερχόμενου μετανάστη, στην χώρα από την οποία εισήλθε στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό είναι αιτία πολέμου.

β) Το σύνολο των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην χώρα μας θα απελαθούν.

γ) Νόμοι για την ιθαγένεια όπως και κάθε άλλος νόμος που έχει ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή τα τελευταία χρόνια κατ' εντολή ξένων κέντρων εξουσίας είναι αντισυνταγματικοί και άκυροι στη γένεσή τους. Επομένως όσοι απέκτησαν δικαιώματα βάσει των νόμων αυτών, αυτά θα απολεσθούν.

11. Παιδεία - εκπαίδευση

Δεν μπορεί ένα έθνος που πρωτοπόρησε από την αρχαιότητα στη γνώση να έχει οποιαδήποτε θέση στον τομέα της παιδείας και της εκπαίδευσης πέραν της πρώτης. Για τον σκοπό αυτό ο χώρος της παιδείας και της εκπαίδευσης θα επανασχεδιαστεί για να πρωτοπορήσει.

Η ύπαρξη τόσων πολλών Ελλήνων καθηγητών στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α., της Αγγλίας και όλου του κόσμου δείχνει ότι η χώρα μας συνεχίζει να βγάζει μεγάλα μυαλά, δεν υπήρχε ποτέ όμως η θέληση της εγχώριας Διοίκησης για να τα αξιοποιήσει.

Για το σκοπό αυτό πέρα από την επιστροφή της παιδείας μας στις ελληνορθόδοξες αξίες και τις παραδόσεις μας, θα αλλάξει όλη η δομή και το θεσμικό πλαίσιο που αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης θα υπάρχει αξιολόγηση στην παιδεία βαδίζοντας στον ορθό δρόμο της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας.

Ειδικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υποστεί τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Υπάρχουν σχολές που βγάζουν περισσότερους επιστήμονες από όσους χρειάζεται η χώρα. Όπως επίσης και σχολές που βγάζουν επιστήμονες χωρίς εργασιακό αντικείμενο. Απαιτείται επομένως νέος χωροταξικός και επιστημονικός σχεδιασμός των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ούτως ώστε αυτές να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας.

Το πανεπιστημιακό άσυλο και οι φοιτητικές εκλογές θα καταργηθούν. Η δημοκρατία θα επανέλθει σε όλη την χώρα άρα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του, ενώ οι φοιτητικές παρατάξεις λειτουργούν μόνο ως κέντρα δημιουργίας νέων κομματικών στελεχών και τίποτα περισσότερο. Η βάση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνει δημόσια. Θα επιτραπεί μόνο η δημιουργία περιορισμένου αριθμού ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα αποτελούν μέρος του ευρύτερου κρατικού σχεδιασμού για λόγους ευγενούς άμιλλας.

Θα δημιουργηθεί ειδικό όργανο που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό που θα αναλάβει την εκ νέου πλήρωση του συνόλου των πανεπιστημιακών εδρών και για τον σκοπό αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμα.

12. Υγεία

Η Δημόσια υγεία θα αναβαθμιστεί για να καλύψει πλήρως τις ιατρικές ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών. Έχει φτάσει ο ελληνικός λαός στο σημείο που εύχεται να μην αρρωστήσει γιατί ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί επαρκώς να ανταποκριθεί και δεν υπάρχουν πλέον οι οικονομικές δυνατότητες στην μεγαλύτερη μερίδα του, να απευθυνθεί λόγω του υψηλού κόστους τον ιδιωτικό τομέα.

Ο τελευταίος Έλληνας πολίτης θα έχει την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τον πρώτο. Αυτό απαιτεί μια νέα φιλοσοφία στον τομέα της υγείας που έχει να κάνει όχι μόνο με τον χωροταξικό σχεδιασμό και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και με την στελέχωση και αξιολόγηση των ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Π.χ. δεν μπορείς να στελεχώσεις με ικανούς ιατρούς τις νοσοκομειακές κλινικές προσφέροντας ελάχιστες αμοιβές. Επομένως το ειδικό μισθολόγιο που θα διαμορφωθεί για κάθε υπουργείο θα δίνει την δυνατότητα οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να αμείβονται ανάλογα με τις ικανότητες τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Από την άλλη μεριά δεν μπορεί το κράτος ως διαχειριστής των εισφορών των πολιτών να δίνει υψηλές αμοιβές χωρίς αξιολόγηση. Και ούτε μπορείς να έχεις προϊσταμένους νοσοκομειακών κλινικών που θα απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές και ταυτόχρονα την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Αν κάποιος δεν αποδειχτεί ικανός ή κατάλληλος θα πρέπει να αντικατασταθεί και σ' αυτή την νέα φιλοσοφία θα συμβάλει η κατάργηση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Είναι απαράδεκτο στην χώρα του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν σε ξένες χώρες για να τύχουν κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο κάθε τόσο να γίνονται έρανοι για να συγκεντρωθούν υπέρογκα ποσά για την μετάβαση παιδιών σε χώρες του εξωτερικού για να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία. Η Ελλάδα θα πρωτοπορήσει και στον χώρο της υγείας και αντί οι Έλληνες να βγαίνουν στο εξωτερικό για να τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πολίτες άλλων χωρών θα έρχονται στη χώρα μας για το σκοπό αυτό.

13. Περιβάλλον

Το περιβάλλον καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας, την εργασία μας και την ίδια την ύπαρξή μας.

Παρά την μεγάλη του αξία δεν έτυχε ποτέ από τους εκάστοτε κυβερνώντες ιδιαίτερης σημασίας στην πατρίδα μας. Αφέθηκε στην τύχη του και αν δεν υπήρχαν οι ευρωπαϊκές οδηγίες απολύτως τίποτα προς αυτήν τη κατεύθυνση δεν θα γινόταν στην Ελλάδα. Και δεν είναι παράξενο αφού όπως εμείς ως παιδιά παίζαμε κλέφτες και αστυνόμους, έτσι και αυτοί που κυβερνούν την πατρίδα μας παίζουν παριστάνοντας τους πολιτικούς.

Η προστασία, η διαμόρφωση και η ανάπτυξη του περιβάλλοντος δεν είναι απλά μια προτεραιότητα για την "Εθνεγερσία". Αποτελεί δομικό μέρος του προγράμματος, αφού το περιβάλλον συμμετέχει και καθορίζει το σύνολο της οικονομικής ζωής. Τουρισμός, δασοκομία, αλιεία, μελισσοκομία, ιχθυοκαλλιέργεια, κτηνοτροφία, γεωργία, ενέργεια, πρώτες ύλες κ.λπ.. Θα αντιμετωπιστεί επομένως ολιστικά και όχι περιστασιακά ή αποσπασματικά.

Το θέμα του περιβάλλοντος έχει να κάνει πέρα από την ανικανότητα, την αδιαφορία και την απάθεια των εκάστοτε κυβερνώντων και την έλλειψη κατάλληλης παιδείας από τον λαό, πρωτίστως με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία με την δύναμη του χρήματος και την αλληλεξάρτησή τους με το πολιτικό κατεστημένο καταφέρνουν για δικό τους όφελος να καταστρέφουν συστηματικά το περιβάλλον.

Επιπλέον όχι μόνο η χώρα μας ως προτεκτοράτο και σύγχρονη μπανανία δεν πρόκειται να γίνει χωματερή πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων όπως κάποιοι το επιθυμούν αλλά θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες κρατικές υπηρεσίες που δεν πρόκειται να επιτρέψουν να επαναληφθούν στο μέλλον οι εγκληματικές αμέλειες και δράσεις του παρελθόντος, όπου εγκληματικές οργανώσεις "ξεφόρτωναν" ανενόχλητες πυρηνικά και ταξικά απόβλητα στην αυλή μας.  

14. Μ.Μ.Ε.

Τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα απαγορευτούν και η ενημέρωση θα περάσει πάλι σε κρατικά χέρια.

Αυτή τη στιγμή από τη μια μεριά έχουμε τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκφράζουν τα συμφέροντα των πλούσιων κατόχων τους και των κομμάτων τα οποία στηρίζουν και από την άλλη ένα κομματικό κρατικό κανάλι αφού οι υπάλληλοί της είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν αυτούς που τους διόρισαν.

Το σύνολο των εργαζομένων στη σημερινή ΕΡΤ θα μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου από τις οποίες θα προσφέρουν έργο σε ανταπόδοση του μισθού που παίρνουν αφού δεν μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημα της ενημέρωσης όντας υποχρεωμένοι σε άλλους για τη θέση που κατέχουν. Οι ελληνικές πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια, πλήθος αποφοίτων με σπουδαία προσόντα. Με διαγωνισμό μέσω του αναβαθμισμένου ΑΣΕΠ θα καλυφθεί το σύνολο των θέσεων της νέας κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης, με αξιοκρατικό τρόπο για να μην είναι όλα αυτά τα νέα παιδιά υποχρεωμένα σε κανέναν, για να ασκήσουν το λειτούργημα της ενημέρωσης και του ελέγχου της εξουσίας.

Όσον αφορά την περιφερειακή ενημέρωση για λόγους τοπικής ανάπτυξης θα δοθεί μόνο μία τηλεοπτική άδεια σε κάθε περιφέρεια με το 15% των μετοχών να ανήκει στην Περιφερειακή Διοίκηση, το 15% στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το 15% στις τοπικές Μητροπόλεις και το υπόλοιπο 55% στον ιδιωτικό τομέα της περιφέρειας.

15. Α.Α.Δ.Ε. - Ανεξάρτητες Αρχές - Μ.Κ.Ο. 

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν χρειάζεται η ύπαρξη Ανεξάρτητων Αρχών δηλαδή "καπετανάτων" οι οποίες θα καταργηθούν.
Η Α.Α.Δ.Ε. θα μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα επανέλθει στο υπουργείο οικονομικών.
Οι ελληνικές Μ.Κ.Ο. θα καταργηθούν και δεν θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση ξένων Μ.Κ.Ο. στην πατρίδα μας. Υπάρχουν στην χώρα μας μορφές Ν.Π.Ι.Δ. που καλύπτουν τις οποιεσδήποτε ανάγκες π.χ. για φιλανθρωπικές δράσεις.
Επίσης θα διαταχθεί έλεγχος για τα μέλη όλων των Μ.Κ.Ο. εγχώριων και ξένων αν κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους στην επικράτεια της χώρας διέπραξαν εσχάτη προδοσία ή ανέπτυξαν δραστηριότητες εναντίον της εθνικής κυριαρχίας ή διέπραξαν το αδίκημα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

16. Δικαιοσύνη - Σωφρονιστικό σύστημα

Συγκρότηση συντακτικής εθνοσυνέλευση για την θέσπιση του νέου συντάγματος στο οποίο θα προβλέπεται και η σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου. 

Η διακοπή εξάρτησης της δικαιοσύνης από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία θα επαναφέρει την ελληνική δικαιοσύνη στο ύψος της.

Θεσμικά θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να αποδίδεται η δικαιοσύνη στην ώρα της. Μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα οι δικαστικές υποθέσεις θα πρέπει να ολοκληρώνονται. 

Η όλη δομή και φιλοσοφία του σωφρονιστικού συστήματος θα αλλάξει. Νέες φυλακές με ένα κρατούμενο σε κάθε κελί και σωφρονιστικό σύστημα που θα σωφρονίζει και δεν θα κάνει χειρότερους τους φυλακισμένους.

17. Τιμωρία Ενόχων

Δημιουργία Δικαστηρίου Ειδικού Σκοπού (Λαϊκό Δικαστήριο) για την τιμωρία όσων αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Επιπλέον η τιμωρία των ενόχων θεμελιώνει νομικά την έννοια του επαχθούς χρέους αλλά και την διαγραφή του εξωτερικού χρέους που αφορά κρατικά δάνεια αφού με δόλιο τρόπο και σε συνεργασία των ξένων οικονομικών συμφερόντων με τα εγχώρια όργανά τους, μετέτρεψαν το ιδιωτικό χρέος σε κρατικό και από υπαγόμενο σε ελληνικό δίκαιο σε αγγλικό.

Υ.Γ.: Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό συνεχή διαμόρφωση. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στέλνοντας τις προτάσεις του στο email: paneethnegersia@gmail.com, υπόψη: Επιτροπής διαμόρφωσης προγράμματος.